XIX Century Prairie – LONG – Contouren

Project in Uitvoering

Extreem sfeervol, gekleed in vorm en gebaseerd op detail – een prachtig project genaamd XIX Century Prairie (gevestigd in Jabłonna nabij Warschau).

We leerden het kennen door onze lange LONG-tegel in antracietkleur te introduceren. Het zorgt voor de afwerking van de wanden en is tevens een bouwelement dat de ruimte optisch organiseert. We zouden het echter volkomen mis hebben als we ons alleen op dit detail zouden concentreren. Hier vormen de interieurs één geheel. Eén gemeenschappelijk element dat op dezelfde toon speelt. Je kunt dit huis bekijken, maar het is waarschijnlijk niet gepast om er willekeurig naar te kijken.

Daarom…

Wij raden u aan om eerst eens door de foto’s te wandelen en de sfeer van deze ruimtes te proeven. Kom dan terug en controleer/lees of je hetzelfde voelt als wat de auteur je wilde overbrengen. Als je zin hebt om meer te doen, kijk dan eens op de website van studio Zarysy, want het is het werk van architect Jan Sekuła.

En nu een paar woorden over:
“(…) Het interieur is een eigentijdse interpretatie van de prairiestijl van Frank Lloyd Wright. Gezellig, onlosmakelijk verbonden met de natuur door grote openingen en beglazing. Een knipoog naar natuurlijke materialen, ingetogen stoffen en baksteenaccenten. Op het eerste gezicht eenvoudig en geometrisch, maar bij nadere beschouwing zit het vol details en niet voor de hand liggende oplossingen. Een ruimte die zelf één groot en ingewikkeld meubelstuk is.

Het huis bestaat uit in elkaar grijpende blokken, structuren en kleuren. Plafondvormen organiseren de ruimte optisch, maar hun kleuren en vorm hebben een extra doel: ze worden passend gekozen voor het type ruimte en zijn bedoeld om de functies ervan te ondersteunen.
.
De vloer speelt een tegenovergestelde rol als de plafonds, verbindt individuele ruimtes en benadrukt slechts twee unieke plekken: de toegang tot de trap en de open haard. Het interieur is vol gladde doorgangen en ronde afwerkingen, en hun koningin is de golvende muur tussen de keuken en de trap.
.
Op een eenvoudige compositie wordt een heel andere laag gelegd – vol nauwkeurig ontworpen vormen en details. Het is zowel zichtbaar in vaste elementen zoals de keuken, kasten en trappen, als in vormgegeven vrijstaande meubelen, zoals een tafel en ladekasten. Het interieur is een compleet concept waarbij elk element als gegoten zit.
.
Unieke oplossingen doen ons geloven dat we streven naar een mooiere en interessantere toekomst, waarin minimalisme een menselijk gezicht heeft en minder minder is.”

Prairie uit de 19e eeuw
Ontwerper: Jan Sekuła
Locatie: Jabłonna nabij Warschau
Voltooiingsdatum: 2021
Afdeling: MILKE Baksteen
Materiaal: LONG, antracietkleur

 

Product

LONG