We nodigen je uit in onze wereld

MILKE is gebouwd op een mix van passie, visie en creativiteit, waardoor projecten met betekenis ontstaan. Intensieve ontwikkeling, praktijk, opleiding, training en het zoeken naar de ideale technologische oplossingen hebben geleid tot een sterk merk met een krachtige visie en buitengewone producten.

De basis voor het ontwerp van elk van deze producten is een verhaal… Soms komt dat voort uit de behoefte aan schoonheid, het behoud van een bepaald model of vorm. Een andere keer komen creatieve impulsen uit maatschappelijke, culturele en historische verschijnselen of uit de pure natuur. Na het dromerig ontspruiten van een idee, plaats het productieproces ons terug met beide voeten op de grond. Precisie, nauwkeurigheid en analytisch denken zijn sleutelbegrippen binnen dit geheel.

Onze ziel, passie, creativiteit en technische kennis zijn verweven in het element, de steen of plaat die we jou aanbieden. We nodigen je uit: Laat je verbeelding de vrije loop en ga aan de slag met onze producten.

Onderschat nooit je dromen

Wojciech Milke: “Het was 2015 en ik richtte MILKE op. Ik begon mijn avontuur met geleend geld. Ik ben opgestart in een kleine ruimte, maar had grote dromen. Ik zat vol ideeën en geloof. ‘Wees realistisch! Ga normaal werk zoeken! Je hebt een gezin! Stop met dromen. ‘ Je omgeving probeert je te kortwieken. Luister niet naar ze! Blijf trouw aan jezelf en je ambitie! Als je iets wil bereiken, moet je zo hoog mogelijk inzetten. Jezelf in je verbeelding op de hoogste top zien staan.”

Het begin van MILKE gaat terug tot 2003. Op dat moment raakte Wojchiech gefascineerd door architectonisch beton.  Twaalf jaren verstreken waarin hij volwassen werd en zichzelf ervan overtuigde dat dit de juiste richting was. Hij wilde zich niet beperken tot de kelder waarin hij beton mengde. Hij wou zijn eigen bedrijf hebben, een echte fabriek.  Onthoud – onderschat nooit je dromen, sla je vleugels uit! Als je jezelf geen kans geeft, niet duizenden fouten maakt en geen risico neemt, leid je een leven zonder doel.

Team

Ons team bestaat uit mensen met een passie, mensen die de schoonheid om ons heen zien en waarderen. Die gefascineerd zijn door het spel van licht, textuur en detail. Elk van deze medewerkers voegt iets uitzonderlijk toe aan ons team – kennis over technologie, materialen, ontwerp, stucwerk, beeldhouwkunst, productieprocessen, organisatie of gewoon zichzelf. We bouwden een fabriek, een werkplaats, waar ieder element gemaakt is door menselijke handen.

We proberen trends te voorspellen, kansen te benutten en ambitieuze uitdagingen aan te gaan die we gezamenlijk implementeren. Elke dag meten we ons met de realiteit, handelen en streven we ernaar om de beste te zijn in ons vak. We concurreren niet – we werken samen. We zijn een jong bedrijf en we beseffen heel goed dat kleine ondernemers het meest innovatief zijn en zich qua kwaliteit kunnen meten met de grootsten. Als we niet durven, zullen we nooit weten wat er had kunnen gebeuren. Dan kunnen we niet met anderen delen wat we in onze ziel voelen. Het uitvoeren van de meest gedurfde visioenen, het creëren van nieuwe ideeën, het vullen van ruimtes met vormen en vreugde.

Daarom volgen we ons pad, ongeacht de beperkingen. We zijn vrij en dat geeft ons de ruimte om te handelen. Als we naar anderen luisterden, stonden we stil.

We werken als een gekken, maar we vertrouwen op elkaar!

Voor Milke Benelux kan je terecht bij Matthieu Naessens.

MILKE TEAM