We nodigen je uit in onze wereld

Gebouwd op een mix van passie, visie en creativiteit, waaruit projecten voortkomen die ‘iets’ te zeggen hebben. Intensieve ontwikkeling, praktijk, opleidingen, trainingen en het zoeken naar de ideale technologische oplossingen hebben geleid tot een sterk merk met een krachtige visie en buitengewone producten. De basis voor het ontwerp van elk van deze producten is een concreet verhaal. Soms komt dat voort uit de behoefte aan schoonheid, het behoud van een bepaald model of vorm. Een andere keer komen creatieve impulsen uit maatschappelijke, culturele en historische verschijnselen of uit de pure natuur.

De volgende fase is het productieproces dat ons terug met beide voeten op de grond plaatst. Hier zijn precisie, nauwkeurigheid en analytisch denken de sleutelbegrippen.

Onze ziel, passie, creativiteit en technische kennis zijn verweven in de tegel, steen of plaat die we jou aanbieden. Laat je verbeelding de vrije loop en ga aan de slag met onze producten.

Onderschat nooit je dromen

Als je iets wilt bereiken, moet je zo hoog mogelijk inzetten.  Jezelef in jouw verbeelding op de hoogste top zien staan.

Het was 2015 en ik richtte MILKE op. Ik begon mijn avontuur met geleend geld. Ik hield me schuil in een kleine ruimte en had grote dromen. Ik zat vol ideeën en geloof. ‘Wees realtistisch! Ga normaal werk zoeken! Je hebt een gezin! Stop met dromen. ‘ Je omgeving probeert je te kortwieken. Luister niet naar ze! Blijf trouw aan jezelf!

Het begin van MILKE gaat terug tot 2003. Op dat moment raakte ik gefascineerd door architectonisch beton.  Twaalf jaren verstreken waarin ik volwassen werd en mezelf ervan overtuigde dat dit de juiste richting was. Ik wilde me niet beperken tot de kelder waarin ik beton mengde. Ik wilde mijn eigen bedrijf hebben, een echte fabriek.  Onthoud – onderschat nooit je dromen, sla je vleugels uit! Als je jezelf geen kans geeft, niet duizenden fouten maakt en geen risico neemt, leid je een leven zonder doel.

Team

Ik bouwde een fabriek – een werkplaats, waar ieder element gemaakt is door menselijke handen.  Ons team bestaat uit mensen met een passie, mensen die de schoonheid om ons heen zien en waarderen. Die gefascineerd zijn door het spel van licht, textuur en detail. Elk van deze medewerkers voegt iets uitzonderlijk toe aan ons team – kennis over technologie, materialen, ontwerp, stucwerk, beeldhouwkunst, productieprocessen, organisatie of gewoon zichzelf.

We proberen trends te voorspellen, kansen te benutten en ambitieuze uitdagingen aan te gaan die we gezaamlijk implementeren. Elke dag meten we ons met de realiteit, handelen en streven we ernaar om de beste te zijn in ons vak. We concurreren niet – we werken samen. We zijn een jong bedrijf en we beseffen heel goed dat kleine ondernemers het meest innovatief zijn en zich qua kwaliteit kunnen meten met de grootsten. Als we niet durven, zullen we nooit weten wat er had kunnen gebeuren. Dan kunnen we niet met anderen delen wat we in onze ziel voelen. Het uitvoeren van de meest gedurfde visioenen, het creëren van nieuwe ideeën, het vullen van ruimtes met vormen en vreugde.

Daarom volgen we ons pad, ongeacht de beperkingen. We zijn vrij en dat geeft ons de ruimte om te handelen. Als we naar anderen luisterden, stonden we stil.

We werken als een gekken, maar we vertrouwen op elkaar!

Voor Milke Benelux kan je terecht bij Matthieu Naessens.

MILKE TEAM