KWALITEITSCONTROLE

MILKE heeft eigen onderzoeks-en ontwikkelingsfaciliteiten.  Hierdoor zijn we in de mogelijkheid kwaliteitscontroles uit te voeren in iedere productiefase. Vanaf het moment van levering van grondstoffen, bij het maken van het beton, tot op de controle van de eindparameters van de producten. Ons eigen laboratorium voor kwaliteitscontrole en de afdeling Research & Development verifiëren doorlopend het niveau en zorgen voor ontwikkeling van het product gamma. We werken daarnaast samen met andere geaccrediteerde laboratoria voor het testen van nieuwe oplossingen. Er wordt onder meer onderzoek gedaan aan het Instituut voor Bouw- en Mijnbouwmechanisatie en het laboratorium van Blick System.

Het MILKE Quality Control Laboratory is uitgerust met alle apparatuur, waaronder een pers voor het testen van de buigweerstand. De testometric M350. De afdeling Research & Development test nieuwe oplossingen en kleuren. Op dit moment controleren we meer dan 460 kleuren en tinten op de juiste pigmenten, dit in verband met  UV-straling. We gebruiken alleen die kleuren die zekerheid bieden tot jarenlange duurzaamheid.

Verder zoeken we ook naar milieuvriendelijke oplossingen. We onderzoeken mogelijkheden met cement dat de afbraak van stikstofoxiden en luchtverontreiniging katalyseert.

 

PARAMETERS

De producten van MILKE garanderen de hoogste duurzaamheid. Zowel de decoratieve tegels , het architectonisch beton alsook de GRC glasvezelversterkte panelen behouden hun duurzaamheid en beschermende eigenschappen onder alle omstandigheden.

  • Zowel in de winter als in de zomer garanderen deze producten een verlaagde capillaire absorptie uit de ondergrond, een hoge vorstbestendigheid en weerstand tegen ultraviolette straling.
  • Onze platen onderscheiden zich door een zeer hoge druk- en buigsterkte. De recepten van ons beton bereiken een druksterkte van bijna 70 MPa, terwijl de buigsterkte meer dan 25 MPa bedraagt. Het is bijna twee keer zoveel als de eisen die aan deze producten worden gesteld.