MILKE is een Poolse producent van architectonisch beton.

We zijn gespecialiseerd in de productie van high-end architectonisch beton, zowel à la carte als custom-made en volledig inspelend op de wensen van de klant. Het aanbod van MILKE omvat elementen voor interieurinrichting van zowel residentiële als professionele projecten, verkrijgbaar in 461 kleuren. Eveneens produceren we gevelstenen in hoogwaardig architectonisch beton en gevelbekleding, waaronder geventileerde gevels, op klein en groot formaat.

MILKE vervaardigt architectuurelementen die op maat geproduceerd worden.

De Milkegroep bestaat uit een aantal onderdelen met specifieke specialiteiten.

 • MILKE BRICK houdt zich bezig met de productie van geprefabriceerde steenachtige tegels.
 • TEKT CONCRETE is een lijn van ruimtelijke tegels in 461 kleuren.
 • MILKE INVESTMENT focust op de productie van grootformaat panelen en installaties.
 • MILKE DESIGN voert individuele- en investeringsprojecten op maat uit.

 

Logo MILKE

MILKE BRICK

MILKE BRICK staat voor de productie van geprefabriceerde betonstrips in verschillende formaten, structuren, vormen en kleuren. Ze zijn gemaakt van in de massa gekleurd architectonisch beton. Het mengsel is ontwikkeld in ons laboratorium op basis van de nieuwste technologieën. We gebruiken de hoogste kwaliteit mineraal granulaat, cement, minerale toevoegingen en chemische additieven van de nieuwste generatie. Door de gecontroleerde productiemethode beschikken de strips over hoogste technische parameters en esthetische waarden.

Kenmerken: duurzaamheid en sterkte, verhoogde akoestische en thermische isolatie, lage wateropname en capillaire absorptie, weerstand tegen weersomstandigheden, onbrandbaar en licht.

De MILKE BRICKS worden gebruikt als decoratieve bekleding voor binnenwanden (zowel natte als droge ruimten) en buitenwanden.


Logo TEKT Concrete

TEKT BETON

TEKT BETON bevestigt het uitgangspunt dat architectonisch beton als industrieel product kan worden getransformeerd tot een luxe materiaal dat met succes kan worden toegepast in de moderne architectuur. In dit segment werken we samen met een groot aantal Belgische en buitenlandse ontwerpers. Hierdoor kunnen we ons portfolio constant verrijken en uitbreiden. Tegelijkertijd blijven we hierdoor inspireren. Door ontwerpers, architecten, vormgevers, … rondom ons een andere kijk te bieden op interieur en architectuur, herontdekken we de wereld van design. Elk van hen voegt zijn eigen ziel, emotie en talent toe aan zijn ontwerpen.

De driedimensionaliteit, de ruimtelijkheid en de vele compositiemogelijkheden van de TEKT-elementen zorgen voor bijzondere visuele effecten. Elk model is zodanig ontworpen dat zijn geometrie zoveel mogelijk plaatsingscombinaties biedt. Het spel van licht en schaduw dat hierdoor ontstaat benadrukt de nobele textuur van TEKT. Het geheel biedt ontwerpers een rijk pallet om mee te werken en oneindig veel indrukken na te laten.

De TEKT-producten zijn geschikt voor interieur- en exterieurtoepassingen.


MILKE INVESTMENT

MILKE INVESTMENT richt zich op de productie van platen en grootformaat objecten, custom-made op bestelling van klanten.

De platen van MILKE worden uitgevoerd in glasvezelversterkt GRC-beton. Voor het maken van de prefab-elementen passen we twee productiemethodes toe: premix en spray. De platen fungeren als niet-structurele bekledingsmaterialen voor zowel binnen als buitengebruik. Ze kenmerken zich onder andere door een lage waterabsorptie en vorst-bestendigheid, zodat ze geschikt zijn voor extreme weersomstandigheden. Ze hebben standaard de typische natuurlijke betonkleur. Projectafhankelijk is het mogelijk om gepigmenteerde platen in verschillende grijstinten en witte en gekleurde platen te produceren. Ons laboratorium heeft voor de samenwerking met architectenbureaus en ontwerpers 461 kleurrecepten ontwikkeld.

De platen kunnen in verschillende texturen besteld worden:

 • natuurlijke look met de poriën die typerend zijn voor beton;
 • glad;
 • gezandstraald;
 • textuur op maat uitgewerkt.

Als een bepaald project dit vereist, kunnen we ook platen produceren met specifieke mechanische parameters, in overeenstemming met de normen voor architectonisch beton en de specificaties van de internationale vereniging van GRC-producenten. De plasticiteit van dit materiaal maakt een breed scala aan vormen mogelijk, in uiteenlopende mate van gecompliceerdheid – van gebogen tot het namaken van een model. Door toepassing van verschillende productievarianten kunnen we de platen ook individuele en unieke eigenschappen meegeven. Het onbetwiste voordeel van GRC-beton is de mogelijkheid om dunnere en lichtere oplossingen te bieden, in vergelijking met producenten die op een meer klassieke manier met architectonisch beton aan de slag gaan.


MILKE DESIGN

MILKE DESIGN is de afdeling die ‘uitbreekt’, die ideeën uitvoert die buiten het kader van architectonisch beton vallen. We realiseren en produceren custom-made ontwerpen, telkens in samenspraak met de ontwerpers. We bieden ondersteuning aan specialisten, bv. designers, technologen, modelbouwers, timmerlui, metaalbewerkers en beeldhouwers en dit van idee tot eindproduct. Hiervoor zetten we onze eigen productiemiddelen in.

We zijn steeds op zoek naar boeiende visuele effecten die ontwerpers en architecten kunnen gebruiken. Dit zorgt ervoor dat klanten uitzonderlijke projecten met een individueel karakter kunnen realiseren. We slaan bruggen naar andere materialen, o.a. hout en staal, die we regelmatig combineren met beton. MILKE Design maakt elementen voor interieurinrichting, kleinschalige architectuur en elementen van groot formaat.

ONDERSCHEIDINGEN

MILKE

 • 2020 – Laureaat van de consument  – Ontdekking van het jaar 2020
 • 2019 – StandOUT ere-onderscheiding.  – Warsaw Build 2019
 • 2017 – StandOUT ere-onderscheiding.  – Warsaw Home 2017
 • 2016 – “Bedrijf: Ontdekking van het jaar” – Warsaw Home 2016
 • 2016 – Onderscheiding in de categorie “Innovator of the Year”, in de competitie voor de WSGE Rector’s Award “Business Innovator 2015”

TEKT CONCRETE

 • 2017 – “Bedrijf van het jaar”, Poland Design Festival – Warsaw Home 2017

De oprichter

Wojciech Milke