MILKE is een Poolse producent van architectonisch beton.

We zijn gespecialiseerd in de productie van GRC-beton. Ons werk is gebaseerd op handwerk dat wordt ondersteund door de nieuwste machines. Hierdoor zijn al onze producten uniek.

Het aanbod van MILKE omvat elementen voor interieurinrichting van woningen en appartementen, maar ook van commerciële ruimten. Bovendien produceren we gevelbekleding, waaronder geventileerde gevels, maar ook tegels en kleine architectuur op bestelling.

De Milkegroep bestaat uit een aantal onderdelen met specifieke specialiteiten.

  • MILKE BRICK houdt zich bezig met de productie van geprefabriceerde steenachtige tegels.
  • TEKT CONCRETE is een lijn van ruimtelijke tegels in 461 kleuren.
  • MILKE INVESTMENT houdt zich bezig met de productie van grootformaat panelen en installaties.
  • MILKE DESIGN voert individuele- en investeringsprojecten op maat uit.

 

Logo MILKE

MILKE BRICK

Houdt zich bezig met de productie van de- decoratieve, geprefabriceerde betonstrips met verschillende formaten, structuren, vormen en kleuren. Ze zijn gemaakt van in de massa gekleurd architectonisch beton. Het mengsel is ontwikkeld in ons laboratorium op basis van de nieuwste technologieën. We gebruiken de hoogste kwaliteit mineraalgranulaat, cement, minerale toevoegingen en chemische additieven van de nieuwste generatie. Door de gecontroleerde productiemethode beschikken de strips over hoogste technische parameters en esthetische waarden. Kenmerken: duurzaamheid en sterkte, verhoogde akoestische en thermische isolatie, lage wateropname en capillaire absorptie, weerstand tegen weersomstandigheden, onbrandbaar en licht.

De elementen zijn bestemd voor montage als decoratieve bekleding voor binnenwanden (zowel natte als droge ruimten) en buitenwanden van bouwkundige objecten.


Logo TEKT Concrete

TEKT BETON

Is de bevestiging van het uitgangspunt dat architectonisch beton als industrieel product kan worden getransformeerd tot een luxe materiaal dat met succes kan worden toegepast in de moderne architectuur. In dit segment werken we samen met een groot aantal Belgische en buitenlandse ontwerpers. Hierdoor kun nen we ons portfolio doorlopend verrijken en uitbreiden. Tegelijkertijd kunnen we hiermee de wereld laten meegenieten van prachtige kunstwerken. Door Kunstenaars rondom ons een andere kijk te bieden op interieur en architectuur herontdekken we de wereld van design. Elk van hen voegt zijn eigen ziel, emoties en talent toe aan zijn ontwerpen. Dit vindt zijn afspiegeling in de door hen ontworpen betonstrips, elementen, blokken en details.

De driedimensionaliteit en ruimtelijkheid en de vele compositiemogelijkheden van de TEKT-elementen, zorgen voor bijzondere visuele effecten. Elk model is zodanig ontworpen dat zijn geometrie zoveel mogelijk plaatsingscombinaties biedt. Het spel van licht en schaduw van de betonnen oppervlakken benadrukt hun

nobele textuur. Het geheel biedt ontwerpers een rijk palet om mee te werken en de mogelijkheid om ruimte te creëren op ontelbaar veel manieren. Aan de andere kant kan de ontvanger dit op uiteenlopende wijze interpreteren.

De TEKT-producten zijn geschikt voor interieur- en exterieurtoepassingen en architectonische elementen.


MILKE INVESTMENT

Houdt zich bezig met de productie van platen en grootformaat objecten op individuele bestelling van investeerders.

De platen van MILKE worden uitgevoerd in glasvezelversterkt GRC-beton. Voor het maken van de prefabelementen passen we twee productiemethoden toe: premix en spray.

De platen zijn bedoeld voor gebruik als nietstructurele bekledingsmaterialen voor zowel binnen als buitengebruik. Ze kenmerken zich onder andere door een lage waterabsorptie en vorstbestendigheid, zodat ze geschikt zijn voor extreme weersomstandigheden. Ze hebben standaard de typische natuurlijke betonkleur. Afhankelijk van het gepresenteerde ontwerp is het mogelijk om gepigmenteerde platen in verschillende grijstinten en witte en gekleurde platen te produceren. Ons laboratorium heeft voor de samenwerking met architectenbureaus en ontwerpers 461 kleurrecepten ontwikkeld. De platen kunnen het volgende oppervlak hebben: natuurlijk met de poriën die typerend zijn voor beton, glad, gezandstraald of een weerspiegeling van een vormstructuur.

Als een bepaald project dit vereist, kunnen we ook objecten uitvoeren met specifieke mechanische parameters, in overeenstemming met de normen voor architectonisch beton en de specificaties van de internationale vereniging van GRC-producenten. De plasticiteit van dit materiaal maakt een breed scala aan vormen mogelijk, in uiteenlopende mate van gecompliceerdheid – van gebogen tot het namaken van een model. Door toepassing van verschillende productievarianten kunnen we de elementen ook individuele en unieke eigenschappen meegeven. Het onbetwiste voordeel van GRC-beton is de mogelijkheid om dunnere en lichtere oplossingen te gebruiken dan producenten die klassieke methoden toepassen.


MILKE DESIGN

Is de afdeling die de ideeën uitvoert die buiten het kader van architectonisch beton vallen. We ontwikkelen en produceren ook custom-made ontwerpen uit in samenspraak met de ontwerpers. We bieden ondersteuning aan specialisten, bv. designers, technologen, modelbouwers, timmerlui, metaalbewerkers en beeldhouwers. Ons team ondersteunt daarnaast ook constructeurs, waardoor we taken uit de hele opdrachtenwaaier kunnen uitvoeren. We maken gebruik van onze eigen productiemiddelen en voeren het uitvoerings- proces in al zijn stappen uit – van idee tot eindproduct.

We zijn steeds op zoek naar interessante visuele effecten die ontwerpers en architecten kunnen gebruiken. Dit maakt het mogelijk dat investeerders uitzonderlijke projecten met een individueel karakter kunnen realiseren. wWe kunnen hierbij ook gebruik maken van andere materialen, o.a. hout en staal die we regelmatig combineren met beton. MILKE Design maakt elementen voor interieurinrichting, kleine architectuur en elementen van groot formaat.

ONDERSCHEIDINGEN

MILKE

  • 2020 – Laureaat van de consument  – Ontdekking van het jaar 2020
  • 2019 – StandOUT ere-onderscheiding.  – Warsaw Build 2019
  • 2017 – StandOUT ere-onderscheiding.  – Warsaw Home 2017
  • 2016 – “Bedrijf: Ontdekking van het jaar” – Warsaw Home 2016
  • 2016 – Onderscheiding in de categorie “Innovator of the Year”, in de competitie voor de WSGE Rector’s Award “Business Innovator 2015”

TEKT CONCRETE

  • 2017 – “Bedrijf van het jaar”, Poland Design Festival – Warsaw Home 2017

The Founder

Wojciech Milke