Milke Ruby Grijs – TRANT Architecten

Onlangs benaderde Ilse van Trant Architecten ons met een intrigerend project in Avelgem. Zij had een uniek idee om onze innovatieve MILKE steen te gebruiken als afwerking op een gevel, die voorzien was van E-board isolatie van Vandersanden.

De architecte had een duidelijke visie voor ogen: het creëren van een moderne en duurzame gevel die perfect zou passen bij de omgeving van Avelgem. Zij wist dat onze MILKE steen bekend stond om zijn strakke en eigentijdse uitstraling, en dat het de ideale keuze zou zijn om haar concept tot leven te brengen.

De toevoeging van Vandersanden isolatie was van cruciaal belang voor het project. Deze hoogwaardige isolatiematerialen zouden niet alleen energie-efficiëntie bevorderen, maar ook zorgen voor een optimale temperatuur- en vochtregulering in het gebouw. Het bood de architecte de mogelijkheid om een gevel te ontwerpen die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel was.

Met onze MILKE steen als afwerking op de gevel, kon de architect zijn creativiteit de vrije loop laten. De strakke lijnen en het moderne uiterlijk van de steen benadrukten de eigentijdse stijl die zij voor ogen had. Bovendien bood de veelzijdigheid van de MILKE steen de architect de vrijheid om verschillende texturen te combineren, waardoor de gevel een uniek karakter kreeg.

Het resultaat van het project was verbluffend. De gevel met onze MILKE steen als afwerking op de Vandersanden isolatie trok de aandacht van voorbijgangers en werd al snel een gespreksonderwerp in de buurt. Zowel de opdrachtgever als de architecte waren zeer tevreden met het eindresultaat, waarbij de combinatie van onze MILKE steen en de isolatie van Vandersanden had geleid tot een gevel die niet alleen in het oog sprong, maar ook zijn doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie bereikte.

Dit project was een inspirerend voorbeeld van hoe creativiteit, innovatie en functionaliteit elkaar kunnen versterken in architectuur. Het bewees dat door het combineren van hoogwaardige materialen zoals onze MILKE steen en Vandersanden isolatie, een verbluffend eindresultaat kan worden bereikt dat zowel esthetisch aantrekkelijk als duurzaam is.

 

 

Eengezinswoning
Locatie: Avelgem (België)
Opleverdatum: geplande opleverdatum 2023
Afdeling: MILKE Baksteen
Materiaal: Ruby Grijs

Producten

Ruby