LONG + Nieuwe Baksteen in Gedasnk / Arkano

Aan de rand van het Driestedenlandschapspark staat een bijzonder huis. Als een tweeling – en elke kant is anders. Volkomen eigentijds – en er zit een ongelooflijke warmte in. Verborgen aan het einde van de straat trekt het de aandacht van wandelaars met zijn karakteristieke gevel.

Dit is een huis – een paradox waarvan de architect en eigenaar, Hubert Kowalski van de Arkano-studio, zelf zegt dat het een van de moeilijkste uit zijn hele ontwerpcarrière was. Het driehoekige perceel met een helling en een beekje, omgeven door een rij prachtige bomen, verleidde door zijn onmiskenbare charme, maar de integratie van twee gebouwen erin grensde aan een wonder.

Daarom kwam Hubert op het idee om te spelen met het idee van halfvrijstaande gebouwen en maakte van het probleem een ​​troef. Een kleine verschuiving van de blokken ten opzichte van elkaar en de introductie van een andere gevelverdeling voldeden aan de verwachtingen: de woningen functioneren feitelijk als zelfstandige gebouwen en zorgen voor intimiteit, wat bij klassieke ‘tweelingen’ moeilijk te vinden is.

Consistentie wordt hier verzekerd door de gevel. Minimalistische massieven met grote beglazing zijn op dezelfde manier afgewerkt: onze NEW BRICK en LONG betonstrip, op een ongebruikelijke manier gerangschikt.

 

De begane grond is afgewerkt met horizontale, langwerpige tegels verspringend gerangschikt, de vloeren zijn horizontaal versierd met netjes opgestelde nieuwe stenen. Daartussen en boven de ramen verticale rijen New Brick. Het is een knipoog naar het verleden en naar rustieke gebouwen, wat gezelligheid toevoegt aan moderne bouwwerken… en toeschouwers aantrekt.

 

Hieronder enkele foto’s van tijdens de werken

Particuliere investering:
Ontwerper: Hubert Kowalski
Studio: Arkano
Locatie: Gdańsk – Matemblewo, ul. Pijpleiding
Datum uitvoering: 2020
Afdeling: MILKE Brick
Materiaal: LONG + NIEUWE BAKSTEEN, kleur natural