Kafle 3D HONEY BEE P z betonu architektonicznego - MILKE - TEKT Concrete - podłoga Hotel Sadova

Hotel Sadova Gdańsk

Een viersterrenhotel in het centrum van Gdańsk. In 2017 behaalde het in de prestigieuze wedstrijd Hotel met een idee de tweede plaats in de categorie “Stadshotel”. Door voor deze plek te kiezen, heeft u de gelegenheid om ons te ontmoeten in de lobby.

Op speciale bestelling voor deze investering hebben we zeshoekige tegels gemaakt – in betonkleuren geselecteerd door Kacede Pracownia Projektowa.

Medio 2015 nodigde de studio Kacede Architects van Tricity ons uit om te komen werken in Hotel Sadova **** in Gdańsk.
“Onze taak was om een ​​patroon en kleuren te ontwikkelen die verwijzen naar het opmerkelijke interieur en de technologie die het gebruik van een betonnen tegel met de juiste sterkte en functionele parameters mogelijk maakt. De bedoeling van de investeerder en de studio was om een ​​vloer te creëren die zou bestaan ​​uit een symmetrisch, uniek patroon. Factuur en algemene perceptie de tegels moesten de indruk wekken “oud” te zijn, zodat de natuurlijke slijtage niet merkbaar zou zijn, maar toch esthetisch aangenaam zou zijn.

Dit is hoe het Honey Bee P-patroon is gemaakt.

Om een ​​melange over het gehele oppervlak te bekomen, hebben we vijf kleurschakeringen gebruikt. We hebben de kleur van beton verkregen door een technologie te ontwikkelen waarbij we kleur geven door middel van chemische reacties die ontstaan ​​dankzij het gebruik van unieke mengsels van verschillende cementen. Het meest interessante effect werd gecreëerd met kopertinten, waarbij de reactie die na een paar weken plaatsvond, de neerslag van microkristallen veroorzaakte. Ze gaven een lichte, metaalachtige gloed op geselecteerde tegels.

Productietijd was ook erg belangrijk voor de investeerder. Het was zo kort dat standaard prefabricagemethoden hier niet toepasbaar waren. Voor de behoeften van de bestelling hebben we een technologie ontwikkeld waarmee we elementen in reeksen van 30 minuten konden produceren. We gebruiken deze technologie momenteel in veel bestellingen. ”

Hotel Sadova
Ontwerper: Marta Czurakowska
Ontwerp studio: KaCeDe
Locatie: Gdańsk, ul. weide
Foto’s: KaCeDe / Dolcevita studio
Datum uitvoering: 2016
Afdeling: MILKE Inwestycje, TEKT Beton
Materiaal: HONEY BEE P tegel