Plyty betonowe MILKE INWESTYCJE - Hotel Nobu Medusa Group

NOBU Hotel Warschau / Medusa Group

Wat hebben Robert De Niro en MILKE gemeen? Robert De Niro opent het 5 * hotel Nobu op ul. Wilcza in Warschau. Het vervangt het beroemde Boutique Hotel Rialto. We kunnen alvast onthullen wie de producent is van gevelplaten voor dit unieke gebouw.

MILKE geprefabriceerde betonnen platen bereiken hier 3,7 x 1,5 m met een dikte van 20 mm,
wat mogelijk is dankzij gebruik van onze GRC Spray-productietechnologie.

  • Waarom speciaal?
  • Het bestaat uit verschillende elementen.

Een van de drie eigenaren van het merk Nobu Hospitality, bekend van lifestylehotels en originele restaurants, is “Godfather” zelf, nl. Robert De Niro. De anderen zijn filmproducent Meir Teper en Nobu Matsuhisa – meester van de Aziatische keuken. Zoals je kunt zien is het een mix van goede stijl, verfijning en passie.

Volgende in lijn zijn de makers van de architectuur en het uiterlijk van het gebouw. Przemo Łukasik en Łukasz Zagała zijn samen met de Medusa Group verantwoordelijk voor het door en door moderne donkere glasblok, verticale tuinen en … onze GRC betonplaten (in antraciet-zwarte kleur die moeilijk te verkrijgen is).  Eén van de toonaangevende Poolse architectenstudio’s. Dezelfde architecten creëren samen met de Californische studio PCH het interieurontwerp van het hotel. Er wordt een “iets speciaals” gecreëerd, met klasse, geïntegreerd in het bestaande weefsel van dit deel van Warschau. We zijn ervan overtuigd dat het Nobu hotel een nieuwe standaard zal zetten in onze thuismarkt.

De investeerder is ook betrokken bij het investeringsproces, d.w.z. stilzwijgende investering en verantwoordelijk voor de algemene contractering van STRABAG Sp. z o.o.
Nobu Hospitality blijft de investeringsmaatschappij.


Przemo Łukasik – Medusa Group

Przemo Łukasik - Medusa Group

„”Elke implementatie van niet-standaard projecten vereist een goed team om het oorspronkelijke idee te beschrijven met professionele documentatie”. Om de onhandige schets echt te maken, de angst van de kunstenaar te vervangen door zijn betrokkenheid.

Net zoals een dirigent het beste speelt met zijn favoriet orkest, werkt ons team altijd goed samen met professionals die hun ervaring met de ontwerper kunnen delen. Ze ondersteunen hem met kennis die hij vaak niet heeft. Bepaling alleen is geen garantie voor succes. Dit is ons recept voor het creëren van verantwoorde architectuur en het minimaliseren van fouten. Mede dankzij deze samenwerking kunnen we zoeken naar oplossingen die we voorheen niet kenden en naar technologieën die we niet gebruikten.

Beton is altijd ons materiaal geweest.

We zijn opgegroeid en opgegroeid in Silezië.

De eerlijkheid van de technologie en het materiaal zelf zijn altijd de basis geweest van ons denken over architectuur en detail. We veranderen de architectuur niet, maar we houden van de eenvoudige uitdrukking ervan. Eenvoudig betekent niet grof. Beton is zo. Het heeft veel gezichten. Het is een materiaal dat de creativiteit niet beperkt, maar juist motiveert en provoceert om te zoeken naar nieuwe toepassingen, nieuwe vormen. Een sierlijk materiaal, soms roofzuchtig in zijn ernst, soms elegant. Het is de rol van de ontwerper om te kiezen in wat voor vorm hij het zal toepassen.

We houden ervan als een constructie, als een extern, intern materiaal, als een object of meubelstuk. Geprefabriceerd of gegoten.

Concrete speelt zoals de ontwerper het voor hem zou schrijven. ‘

Nobu Hotel
Ontwerper: Przemo Łukasik z zespołem
Buro: Medusa Group
Locatie: Warschau, ul. Wilcza
Datum realisatie: 2019 / geplande opening hotel – 2020
Afdeling: MILKE Inwestment
Materiaał:  Architectonisch beton GRC MILKE