Bałtyk Poznań / MVRDV

Wij presenteren u het resultaat van het werk van ons team in Krakau: het interieur van het BAŁTYK-kantoorgebouw in Poznań.
We vermeldden dat we u na de fusie van de afdeling MILKE Inwestycje en het bedrijf Pankreator achtereenvolgens een galerij van onze projecten zullen laten zien en een voorproefje van wat we samen kunnen bereiken.
Hier is er een van.

BAŁTYK is ontworpen door de Nederlandse studio MVRDV, momenteel beschouwd als een van de beste kantoren ter wereld. Top 10

MVRDV is extreem veeleisend. Als je hun projecten ziet, zie je de omvang van de uitdagingen. Het glazen bakstenen huis is een meesterwerk – om het te maken moesten ze nieuwe methoden voor de glasproductie ontwikkelen en implementeren. Natuurlijk werken wetenschappers en de beste vakmensen eraan mee.

Ook tijdens onze implementatie was er veel verwarring. De ontwerpers hadden zo’n uitgekristalliseerde visie dat er 34 verschillende monsters van betonplaten nodig waren voordat we precies bereikten wat de bedoeling was: een kruising tussen vulkanische lava en zandsteen. Later was dit voldoende om ongeveer 1000 m2 homogeen materiaal te maken. Enkele tientallen verschillende vormen, inclusief hoekvormen. Vermeldenswaard is dat sommige elementen meer dan 500 kg wogen en dat ze in het gebouw moesten worden geïnstalleerd, zonder kraan. Het gehele werk is met volledige goedkeuring van Nathalie de Vries en de rest van de partners voltooid.

Wij zijn erg blij met het effect. Onze GRC betonplaten bevinden zich in de centrale hal, op alle verdiepingen nabij de liftportalen en in de gangen.

Als u onderweg bent, is het de moeite waard om BAŁTYK op ul. Franklina Roosevelta 22 in Poznan te bezoeken. Laat mij uw indrukken weten.

 

 

Oostzee
Ontwerper: MVRDV
Locatie: Poznań, ul. Franklin Roosevelt22
Implementatiedatum: 2016-2017
Sectie: MILKE+Pankreator
Materiaal: architectonisch beton
Foto’s: www.mvrdv.com