Het merk LUXRAD bundelde de krachten met TEKT CONCRETE en zo ontstond de eerste betonnen radiator: de Rebus radiator!


“Bepaalde trends gaan niet zo snel voorbij. Een daarvan is concreet. Het past perfect in de minimalistische, loftstijl. Beton kan worden gebruikt om veel meubels en decoraties te maken. Er zijn ook lampen gemaakt. Het wordt ook gretig toegepast op de muren. Het merk LUXRAD bundelde de krachten met TEKT. CONCRETE en de eerste betonnen radiator is gemaakt!
Het merk LUXRAD staat al jaren bekend om zijn onconventionele projecten, het team van ontwerpers dat bereid is uitdagingen aan te gaan. Een ervan was concreet. Het merk TEKT Concrete werd uitgenodigd om mee te werken en introduceert interieurelementen en decoratieve betondecoraties op de markt. Net als natuursteen ook wel “eigentijdse steen” genoemd, het is buitengewoon veeleisend en moeilijk te bewerken. Beton wordt echter van begin tot eind door mensen gemaakt. De productie ervan vereist veel kennis, inspanning en passie, maar biedt in ruil daarvoor grote kansen. Klanten waarderen het. Ze zijn steeds vaker op zoek naar ongebruikelijke en interessante materialen en producten, die tot op zekere hoogte de mogelijkheid bieden tot personalisatie en een gevoel van uniciteit. Met de hand gevormd, gegoten volgens zorgvuldig geselecteerde recepten om een ​​uniek effect te bereiken.

Het ontwerpen van een betonnen radiator in samenwerking met LUXRAD zou niet zo’n interessant proces zijn als er geen problemen waren. De eerste vraag die opkwam, was het gewicht van beton, dat we allemaal onbewust associëren met een zwaar gewicht. Moderne betonproductiemethoden, het gebruik van geschikte mengsels en verspreide glasvezelwapening maakten het echter mogelijk om de dikte van de betonnen bekledingswand te verminderen tot ongeveer 8-10 mm. Hier was het belangrijk om de juiste dikte te vinden om enerzijds voldoende sterkte en stijfheid te bieden, en anderzijds zo licht mogelijk met behoud van de juiste warmteaccumulatie-eigenschappen. De radiator moest warmtedissipatietests ondergaan.

LUXRAD in andere gefabriceerde modellen gebruikt verschillende methoden om elementen en afdekkingen te bevestigen. Besloten werd dat in dit model de RVS bevestigingsmiddelen zichtbaar zouden zijn zoals het past bij de beleving van architectonisch beton door het publiek. Er werd gekozen voor een model van verzonken montage in de dikte van de betonplaat.Architectonisch beton is een materiaal met een uniek karakter. Je moet van zijn strengheid, fluweelzachte koelte, onvoorspelbare kleur houden. In de eerste plaats wilden de merken LUXRAD en TEKT COCRETE een object creëren dat zo eenvoudig mogelijk van vorm was, waarbij alleen werd gespeeld op de verhoudingen, kleur en textuur van het materiaal. “

Grzejnik betonowy TEKT w mieszkaniu
Radiator Rebus – Luxrad
Grzejnik betonowy TEKT w łazience
OF Design Olga Fiedorowicz – badkamerontwerp door Rebus Luxrad radiator
Grzejnik betonowy TEKT w mieszkaniu
Radiator Rebus – Luxrad
Grzejnik betonowy TEKT w mieszkaniu
Radiator Rebus – Luxrad