Onze TEKT kan elke ruimte aan. Deze keer spelen tegels van de PLANK-familie op verschillende verdiepingen van een modern kantoorgebouw, verborgen achter een neorenaissancegevel, met licht.

Video TEKT PLANK Treatalny-plein

Langwerpige, slanke vormen bepalen het ritme en introduceren dynamiek in economische, minimalistische interieurs. We kunnen ze voor het eerst tegenkomen in de lobby van het gebouw, op de begane grond, waar ze de geometrie van de muren in de ontspanningshoek doorbreken. Wanneer ze goed worden belicht, lijken ze op delicate origami-vormen en smeken ze om aangeraakt te worden. Hier hebben we PLANK 1-tegels.

Een paar stappen verder vind je een café gevestigd in een oude, ronde hal. Deze kamer van meerdere verdiepingen, verlicht door grote ramen, wordt ook gedomineerd door TEKT’s, die tot aan het plafond zijn gerangschikt. Het is de moeite waard om je hoofd omhoog te houden terwijl je koffie drinkt – de muren versierd met PLANK 1 en het plafond gevuld met verlichting hebben zeer futuristische connotaties. Vooral als we het classicistische gebouw van het Grand Theatre buiten ons raam hebben.

De volgende verdiepingen verwelkomen ons met composities gemaakt van ruimtelijke tegels PLANK 2 en platte tegels PLANK P. Ook al lijken de arrangementen op elkaar, elke keer dat we uit de lift stappen, zien we een heel ander beeld. De zon fungeert hier als animatiemiddel en bezielt het clair-obscur, afhankelijk van de intensiteit en invalshoek. Het aanschouwen van dit spektakel is fascinerend en hypnotiserend – net als aan de andere kant van het plein. En we zijn er opnieuw van overtuigd dat TEKT en licht onafscheidelijke metgezellen zijn.

Publieke investeringen
Locatie, Warschau, Teatralny-plein
Voltooiingsdatum: 2022
Afdeling: TEKT Beton, MILKE Investments
Materiaal: PLANK 1 + PLANK 2 + PLANK P tegels, wit

Gebruikte producten voor dit project