Project in uitvoering

Het atrium is een niet-overdekte ruimte in het gebouw die een binnenplaats creëert en gebruikers op warme dagen schaduw en rust biedt. Al bekend in de oudheid, nog steeds populair in de mediterrane landen, komt het zeer zelden voor in het Poolse landschap. Wat jammer…. ook al hebben we een heel ander klimaat, zo’n schuilplaats afgesloten van de wereld zou voor iedereen nuttig zijn…

Het materiaal dat voor dit project is gekozen en voor de gevel zal worden gebruikt, is de LONG MILKE in grijs.

Geïnspireerd door de klassieke oplossing besloten Kamila Fijałkowska-Janiec en Tomasz Janiec van de MEEKO-studio het concept enigszins aan te passen en aan te passen aan onze omstandigheden.

Het ontwerp van een moderne eengezinswoning in Podkarpacie is gebouwd rond een interne binnenplaats, slechts aan drie zijden omgeven door gebouwen. Dankzij deze procedure kunnen bewoners genieten van een groene oase die de woning naadloos met de tuin verbindt. ‘Soepel’ is in deze situatie het perfecte woord, want vanuit het atrium spring je zo het zwembad in, een moderne interpretatie van het impluvium (Romeins zwembad).

Interessant genoeg houden de verwijzingen naar het verleden in het huis in Maliń daar niet op.

De architecten baseerden het hele project op een woonplan, bekend uit onder andere de barokke paleisindelingen. Daarom beschikken we over een entreezone (oprit), een woonzone (driearmig gebouw) en een ontspanningszone (tuin).

De slimme stapeling van volumes in het voorste gedeelte ‘snijdt’ het gebouw bovendien af ​​van de straat en zorgt voor privacy en comfort. De indruk van ongestoorde rust wordt aangevuld door harmonieuze materialen: houten panelen en de LONG-tegel, die licht verspreidt en grijs glinstert op grote oppervlakken van de muren.

Dit huis is een ware oase van rust – daarom blijven we, ondanks onze grote opwinding bij de gedachte aan het komende project, helemaal zen.

Huis in Maliń
Studio: MEEKO
Locatie: Malinie
Opleverdatum: oplevering bouw in 2023.
Afdeling: MILKE Baksteen
Materiaal: LONG, grijze kleur