Oude Baksteen en Nieuwe Baksteen behoren tot dezelfde tegelfamilie. Het productieproces is volledig met de hand vervaardigd. Het is technologie gebaseerd op het werk van handen, maar ook van eenvoud, die hun kracht bepaalt. Beide versies hebben een traditioneel gezicht dat kenmerkend is voor een typische oude baksteen.

Het verschil tussen de tegels
het is merkbaar in hun vorm.

Het verschil tussen de betonstrips
is merkbaar in hun vorm.

OUDE BAKSTEEN is gebaseerd op een rechthoek, maar heeft geen strikte afmetingen. In één batch vind je stenen die langer en korter zijn, met grotere en kleinere kuilen. De afgewerkte muur ziet er erg realistisch uit en de imitatie benadert het origineel, dat is een oude bakstenen muur.
Het is onze Oude baksteen van MILKE, in zijn natuurlijke kleur, die een positieve beoordeling van de monumentenconservator heeft gekregen en wordt gebruikt om historische gebouwen te renoveren en bakstenen gevels te renoveren.

Nieuwe BRICK behoudt het traditionele gezicht dat kenmerkend is voor oude bakstenen, maar verbindt ze met de nauwkeurig behouden rechthoekige vorm. Dit is een moderne trend die wordt gebruikt in de architectuur van baksteenbekleding. In dit geval is elke tegel gelijk, wat niet hetzelfde betekent. De nieuwe MILKE-steen is zo gemaakt dat de textuur, krassen, strepen of verkleuringen specifiek zijn voor elke tegel. Hierdoor ziet de afgewerkte gevel er nog steeds zeer realistisch uit.

STARA CEGŁA - plytka MILKE - warianty kolorystyczne